HTTPS / TLS certifikat

En opdatering fra Google betyder, at der bliver mere fokus på, om dit website eller webshop er HTTPS beskyttet

BESTIL SIKKERT WEBHOTEL

Nyt fra Google omkring HTTPS

Fra og med oktober 2017 viser Google Chrome browseren (version 62) en advarsel “IKKE SIKKER”, når brugerne indtaster tekst i en formular, som ikke er beskyttet med HTTPS.

HISTORIEN BAG HTTPS
I slutningen af 2014 meddelte Google, at SSL certifikater, som muliggør HTTPS, bliver medtaget som placerings-faktor i søgeresultaterne. Der er ikke noget, der tyder på, at det giver et kæmpe boost i placeringen, men selv et lille boost er også godt. Siden har Google lavet endnu flere tiltag i forhold til HTTPS.

Hvad betyder det for dig?

I januar måned 2017, begyndte Google, at markere sider på websites og webshops, der indsamler kodeord og kreditkort-oplysninger og ikke har et TSL certifikat (tidligere SSL certifikat), som værende “IKKE SIKKER”. Og igen i august 2017 skærpede Google disse regler til, også at omfatte websites og webshops, der opsamler almindelig data såsom navn, adresse, mobilnummer og lignende. I Google Chrome browseren vil det, senest fra oktober 2017, derfor se således ud:

Ikke-sikker visning

Billede 1.

Sikker visning

Billede 2. Med et TLS certifikat vil det komme til at se således ud.

Hvordan får

du HTTPS?

Ønsker du at få et sikkert website, er det forholdsvis let, da du blot skal bestille et webhotel hos Infoserv.

Vi installerer et TLS certifikat på dit website og/eller din webshop, samt laver 301-redirects på alle din url’s, så Google ikke skal genplacere dit website eller webshop.

Hvis din løsning ikke ligger hos Infoserv i dag, kan vi flytte dit website fra din nuværende udbyder, og bagefter opgraderes dit website.

Hvorfor have et webhotel med HTTPS?

Z
Dit website bliver mere sikkert, og du passer bedre på dine brugeres data, når de fx udfylder en kontaktformular.
Z
Du undgår Googles advarsel (IKKE SIKKER) i Google Chrome
Z
Du forbedrer ranking på Google

Google har kommunikeret, at det giver en lille ranking fordel i deres algoritme. Vi er meget opmærksomme på at Google hele tiden opdaterer deres algoritme, og derfor kan vægtningen af HTTPS ændre sig.

Hvad betyder HTTPS?

HTTPS betyder at man har et SSL/TLS certifikat installeret. SSL står for Secure Sockets Layer (eller Transport Layer Security). Helt basalt laver SSL en krypteret forbindelse mellem din web-server og den besøgende på dit website. På denne måde sikrer man at al data bliver sendt sikkert og privat mellem de to, uden at en trejdepart kan opspore og få fat i disse data. Man kan blandt andet kende et certifikat på at der ved internetadressen står ‘https’ og ikke kun ‘http’ og at der er en hængelås.

At få et SSL certifikat betyder derfor et ekstra lag af beskyttelse – specielt til de sider som behandler eksempelvis personfølsomme data og kreditkortoplysninger.

Det er vigtigt at pointere at hvis dit website ligger hos os, er det i forvejen sikkert og up-to-date – også selvom det ikke har et SSL certifikat. Vi anbefaler selvfølgelig at få installeret et certifikat, hvis du driver en webshop eller på anden måde modtager personfølsomme data.

Vil du vide mere om HTTPS?
Læs mere om HTTPS her
Læs mere om Googles planer her

Bestil

sikkert
webhotel

Udfyld felterne, så ringer vi dig op til en snak om, hvordan du kan få et sikkert webhotel.