PAS GODT PÅ DINE DATA

nov 14, 2022 | Sikkerhed

Vi har modtaget flere henvender fra personer, som har modtaget en SMS med InfoServ som afsender. Har du modtaget denne SMS fra os, skal du straks slette den, da SMS ikke sendt fra os.

Sagen er den 25-11-2022 blevet anmeldt til Politiet.

Phishing SMS med “InfoServ” som afsender
De seneste dage har vi modtage flere rapporter om at der er blevet afsendt phishing SMS’er med “InfoServ” som afsender. SMS’erne indeholder link til diglogin.net, borger.nu eller andet link til et udenlandsk domæne.

Du skal ikke klikke dig videre til dette link. Det linker til en side som forsøger at få dig til at afgive login oplysninger med henblik på at misbruge disse. Du skal blot slette SMSen.

Webbureauet Infoserv er ikke blevet hacket og disse SMS’er kommer ikke fra vores server.

Alle kan  via SMS gateways afsende SMS’er med vilkårligt navn som afsender (på samme måde som det er muligt med mails). Og denne mulighed benyttere hackere sig flittigt af.

Modtager du en sådan SMS fra ”InfoServ” eller andre virksomheder anbefaler vi, at du sletter den.

Hvad er phishing?
Phishing-mails og SMSer er kendetegnet ved, at man modtager en e-mail eller SMS fra en afsender, som man fejlagtigt tror er ens bank eller en anden troværdig virksomhed.
Phishings formål er at narrer dig til at afgive legitimationsoplysninger til alle slags følsomme konti såsom MitId nøglekort, kontrolcifre, cpr-nr, bankkonto mm.

Telefonopkald, e-mail og SMS
Fælles for telefonopkaldene og snyde-emails og snyde-SMS’er er, at du opfordres til at afgive personfølsomme oplysninger.

Vil du vide mere?
Om digital sikkerhed og aktuelle phishing eksempler
Læs om Nets advarsel mod phishing-mails, snyde sms’er og fup telefonopkald
https://www.nets.eu/dk-da/digital-sikkerhed/Pages/Phishing.aspx