Ny persondataforordning d. 25. maj 2018

Den nye persondataforordning træder i kraft i Danmark den 25 maj 2018.

Blandt de væsentligste punkter i persondataforordningen er

  • Øget dokumentation
  • Pligt til udarbejdelse af konsekvensanalyse
  • Pligt til at lave ”indbygget databeskyttelse”
  • Udpegning af en databeskyttelsesansvarlig
  • Risiko for væsentlig højere bøder for overtrædelse af forordningen.

Det betyder, at der vil være langt større krav til virksomhedens måde at håndtere og opbevare de data, som de indsamler og opbevarer.

Jævnfør § 6. må behandling af oplysninger må kun finde sted, hvis den registrerede har givet sit udtrykkelige samtykke hertil.

 

Persondataforordning vedrører også dit website

Den nye persondataforordning har også konsekvenser for dit website.
Er der mulighed for tilmelding til nyhedsbrev, henvendelse via en kontaktformular eller lignende, så er dette omfattet af den nye persondataforordning. Registranter og brugere skal nemlig vide hvilke data man opbevarer på dem, samt give deres samtykke til opbevaringen.

 

Hjælpen er på vej

Hos Webbureauet Infoserv er vi, i samarbejde med vores advokat, i gang med udarbejdelse af en beskrivelse af hvilke tiltag vores kunder skal iværksætte på deres website, for at overholde den nye lovgivning.

Alle vores kunder vi modtage brev og nyhedsbrev, så snart vi har en konkret viden, der er afstemt med vores advokat.

Datatilsynet og Erhvervsstyrelsen
Datatilsynet og Erhvervsstyrelsen lancerer i samarbejde en ny udgave af PrivacyKompasset, så virksomhederne kan få hjælp til at efterleve de nye databeskyttelsesregler i databeskyttelsesforordningen.

PrivacyKompasset

PrivacyKompasset er en online test, der skal hjælpe virksomheder i gang med at efterleve databeskyttelsesreglerne og få svar på helt basale spørgsmål i forhold til ansvarlig datahåndtering.

Persondataforordning

Her finder du den nye persondataforordning 2018, som træder i kraft pr 25. maj 2018.
Læs den fulde tekst, Lov om behandling af personoplysninger, på Retsinformation

Del denne nyhed:

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk